Hareketsiz Kalan Bel Kasları için Egzersiz Yöntemleri

Günlük yaşantımız içinde her ne kadar hareketli olsak da bazı kaslarımız hiç hareket etmez ya da oldukça az hareket eder. Bu durum ise o kasların güçsüzleşmesine neden olur. Özellikle bel bölgemizde yer alan kasların güçlenmesi sağlığımız için oldukça önem taşır.

kas kaybı yaşamama

Bel kaslarının güçsüz olması çeşitli ağrılara sebep olurken ağır kaldırma durumunda da belin hemen incinmesine sebep olabilir. Bu neden ile hareketsiz kalan ve güçsüzleşen bel kaslarını güçlendirmek için egzersiz uygulamalarına yer vermeniz önerilir. Böylelikle bel kaslarınız güçlenirken ayrıca daha sağlıklı ve daha dinç olabilirsiniz.

Bel kaslarını güçlendirmek için yapacağınız egzersiz yöntemlerinde de dikkatli olmanız önemlidir. Egzersizleri yaparken kendinizi fazla zorlamadan işlemi gerçekleştirmeniz belinizde bir problem olmaması için dikkat etmeniz gereken detaydır.

Egzersiz Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Bel kasını güçlendiren egzersizlerin en bilineni ve en çok uygulanıp yere uzanarak vücudunuzu yukarı doğru kaldırmaya çalışma hareketidir. Bunun sonrasında tek tek ayakları kaldırarak işlem devam eder.

Bunların yanı sıra evde yapılacak egzersiz çalışmalarının yanı sıra spor salonlarında da çeşitli aktivitelere yer verebilir ve bel kaslarınızı da güçlendirebilirsiniz.

Bel egzersizlerine yeni başladığınız dönemlerde de az zaman harcamanız ve belinizi zorlamamanız önerilir. Bel kasları birden bire güçlendirilmez. Çalışmalarınızı yavaş yavaş yaparak sonrasında daha artırmanız daha sağlıklı bir çözüm olacaktır.

Yanıtla